Jimi HendrixKiistatta 1960-luvun merkittävimpien musiikkivaikuttajien joukkoon kuuluva Jimi Hendrix ehti saada uskomattoman paljon aikaan vain neljän vuoden mittaisen valtavirtauransa aikana. Maailman parhaaksi tituleeratun kitaristin tunnetuimpien kappaleiden joukkoon kuuluvat muun muassa Hey Joe, Purple Haze sekä metallimusiikin synnylle omalta osaltaan tietä raivannut Voodoo Child (Slight Return).

Lyhyt, mutta monivaiheinen ura

Viimeisen keikkansa – jonka yksityiskohdista voi lukea lisää Soundi-lehden kiehtovasta artikkelista – syyskuussa 1970 soittanut Hendrix toimi uransa ensimmäiset The Isley Brothers -yhtyeen taustajäsenenä ja soitti sen jälkeen yhdessä Little Richardin kanssa. Vuonna 1966 kitaristin ympärille kasattiin The Jimi Hendrix Experience -nimellä kulkenut yhtye, joka puski radioaalloille saman tien varsin lyhyessä ajassa hitin toisensa perään. Hendrix on julkaissut musiikkia sekä esiintynyt myös Band of Gypsys -nimellä perustamansa kokoonpanon kanssa ja loppu-urastaan vain omalla nimellään.

Miten Jimi Hendrix kuoli?

Huippukitaristin 18. syyskuuta tapahtuneesta kuolemasta on vuosikymmenten varrella liikkunut moninaisia salaliittoteorioita: Ilta-Sanomat kertoo jokusen vuoden takaisessa artikkelissaan, että syylliseksi on epäilty muun muassa tähden roudaria sekä tämän väitettyjä suhteita mafiaan. Virallisten tietojen mukaan kuolinsyynä on kuitenkin tapaturma, joka aiheutui tähden nautittua sekaisin alkoholia ja unilääkkeitä. Yleisestä harhakäsityksestä poiketen kuolema ei suoranaisesti johtunut huumausaineista.

Tribuutti kaikkien aikojen kitaristille kolikkopelin muodossa

Jimi Hendrix on ollut haudan levossa jo useiden vuosikymmenten ajan, mutta ihmisten muistoissa, kuulokkeissa ja mielikuvissa hän elää edelleen vahvana. Yksi viime vuosien merkittävimmistä kitaristin muiston lujittajista on varmasti hänen nimeään kantava, pelinkehittäjä NetEntin valmistama kolikkopeli. 1960- ja 1970 -lukujen vaihteen kuvastoa esittelevä herkullinen peli hurmaa niin grafiikoillaan kuin musiikeillaankin: pelin taustalla soivat tietenkin kitaristin tunnetuimmat hitit aina Foxy Ladysta Purple Hazeen. Muun muassa LeoVegas tarjoaa tämän svengaavan kolikkopelin pelattavaksi kasinosivustollaan, jolla se kuuluu suosituimpien joukkoon.Jimi Hendrix -kolikkopeli tarjoaa pelaajalleen paitsi miellyttävää katseltavaa ja mukavaa kuunneltavaa, myös lukuisia mielenkiintoisia ominaisuuksia, jotka nostavat mahdollisuuksia mukavien rahapalkintojen nettoamiseen viihtyisän ajanvietteen ohella.