Oletko koskaan joutunut todistamaan tilannetta, jossa kuulokkeesi toimivat ainoastaan johdon ollessa oikeassa asennossa? Tai entäpä särisevää äänenlaatua kuunnellessasi suosikkikappalettasi? Kuulokkeiden laatuun kannattaa valehtelematta panostaa ja pohtia tarpeitaan ennen ostamista, ellet halua olla lähikauppasi kuulokehyllyllä joka toinen viikko, ostamassa uusia kuulokkeita.

Kuulokkeita eri ominaisuuksilla eri tarpeisiin

Vaikka alun esimerkki liittyikin pitkälti musiikin kuuntelemiseen, ei se suinkaan ole ainoa kuulokkeiden käyttökohde. Hyvät kuulokkeet ovat olennaiset niin lapsille, kuin myös kovemman luokan ammattilaispelaajille. Käyttötarkoituksia löytyy yhtä paljon kuin käyttäjiäkin. Laadukkaissa nykypäivän kuulokkeissa on vastameluominaisuus, joka eristää sinut muista äänistä. Tämä voi auttaa keskittymään esimerkiksi opiskeluun tai muihin keskittymistä vaativiin työtehtäviin, tai vain auttaa kuulemaan esimerkiksi musiikin paremmin, ilman äänenvoimakkuuden turhaa lisäämistä.

Jatkuvassa kehityksessä

Kuulokkeissa on lukemattomia ominaisuuksia ja niitä kehitellään myös jatkuvasti lisää; vielä muutama vuosi sitten et olisi varmasti uskonut, että voit juoksulenkillä bluetoothin ansiosta kuunnella lempikappaleitasi ilman, että pelkäät kuulokkeiden johdon sekoittuvan tai jäävän kiinni johonkin. Jos kaipaat ohjetta esimerkiksi kuulokkeiden Bluetoothin käyttöön, se on saatavilla verkossa.

Oikeanlaisiin kuulokkeisiin sijoittaminen

Kuulo on varmasti meille jokaiselle tärkeä asia, joten miksi haluaisimme riskeerata asioita, jotka vaikuttavat siihen? Hankkiessa uusia kuulokkeita, kannattaa pohtia omia käyttötapojaan nappikuulokkeiden ja korvan päälle tulevien kuulokkeiden välillä, sillä omat käyttökohteet/-tavat vaikuttavat molempien kuulokkeiden hyötyihin sekä haittoihin. Eli jos olet musiikin, äänikirjojen tai muun vastaavan suurkuluttaja ja altistut kuulokkeiden käytölle jatkuvasti pitkiä aikoja, tee se laadukkailla tuotteilla.